Központi írásbeli vizsgára jelentkezés 2023/2024

Központi írásbeli vizsgára jelentkezés 2017/2018
Hírek 11/2023
 

A 8. osztályos tanulóknak 2023. november 30-ig EGYÉNILEG KELL JELENTKEZNI a vizsgára, közvetlenül az általuk választott vizsgaszervező intézményben.

 

A központi írásbeli vizsgára jelentkezés határideje

Amennyiben a kiszemelt tanulmányi terület esetén a középiskola a felvétel feltételeként előírta a központi írásbeli vizsgát, úgy a tanulót 2023. november 30-ig egyénileg kell jelentkeztetni a vizsgára, közvetlenül az általa választott vizsgaszervező intézményben.

A tanuló a vizsgát bármely, az adott vizsgatípusban vizsgát szervező intézményben megírhatja, függetlenül attól, hogy a későbbiekben tervezi-e benyújtani a felvételi kérelmét az adott intézménybe vagy sem. A központi írásbeli vizsgát szervező középiskolák jegyzékét a Hivatal 2023. november 15-ig teszi közzé a honlapján.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a középfokú felvételi eljárás során a központi írásbeli vizsgára jelentkezés nem azonos a középfokú iskolákba való jelentkezéssel. A két jelentkezéshez más-más időpontban, külön-külön jelentkezési lapot kell benyújtani, a két jelentkezés NEM „váltja ki”, vagy „helyettesíti” egymást! Az írásbeli vizsgák jelentkezési lapja kizárólag az írásbeli vizsgákra vonatkozik, nem tévesztendő össze a középfokú iskolákba való jelentkezésre szolgáló felvételi lapokkal, amelyek benyújtásának határideje: 2024. február 21.

 

 

 

Központi írásbeli vizsgára jelentkezés 2017/2018